Request a Quote

Please contact us using the form below, selecting your local branch and we shall respond to your request as soon as possible.

X Contact us today
0845 5040 501
In 2006 The University of Bradford set up a project to bring together student transactions into one new central purpose built location in the new Atrium in the main building on campus. The new one stop shop facility was named The Hub. In place of the separate reception desks the objective was to establish a single state of the art Front of House reception desk manned by specialist staff and supported by colleagues from relevant teams in an adjacent Back Office area.

The design brief given to Nomad (a Glasgow design company) for the graphics was to create a design that could bring together 3 different areas within the space in a cohesive way acting as a thread through the designs and a recognisable style. This included:
Please see our Case Study for the Bradford University to see pictures of the variety of eye catching signage produced and fitted
Please see our Case Study for the Bradford University to see pictures of the variety of eye catching signage produced and fittedPlease see our Case Study for the Bradford University to see pictures of the variety of eye catching signage produced and fitted
Single colour prints on to RGB LED Mood Lightboxes Full colour prints onto clear vinyl then applied to lightboxes. Largest area 22,400mm wide x 610mm high
Single colour prints on to RGB LED Mood Lightboxes Full colour prints onto clear vinyl then applied to lightboxes. Largest area 22,400mm wide x 610mm highSingle colour prints on to RGB LED Mood Lightboxes Full colour prints onto clear vinyl then applied to lightboxes. Largest area 22,400mm wide x 610mm high
The double sided sliding door graphics were digitally printed and computer cut in three panels with the sliding door having an overlap so when doors were closed they lined up correctly.
The double sided sliding door graphics were digitally printed and computer cut in three panels with the sliding door having an overlap so when doors were closed they lined up correctly.The double sided sliding door graphics were digitally printed and computer cut in three panels with the sliding door having an overlap so when doors were closed they lined up correctly.
The double sided graphics incorporated a full colour hillside scene with vector shaped grass and honey combs. The images were The images were 3m wide by 1800mm high and the file was split into 5 separate panels.
The double sided graphics incorporated a full colour hillside scene with vector shaped grass and honey combs. The images were The images were 3m wide by 1800mm high and the file was split into 5 separate panels.The double sided graphics incorporated a full colour hillside scene with vector shaped grass and honey combs. The images were The images were 3m wide by 1800mm high and the file was split into 5 separate panels.
Interior decorative displays, digitally printed and decal cut for Bradford University
Interior decorative displays, digitally printed and decal cut for Bradford UniversityInterior decorative displays, digitally printed and decal cut for Bradford University
Interior decorative displays, digitally printed and decal cut for Bradford University
Interior decorative displays, digitally printed and decal cut for Bradford UniversityInterior decorative displays, digitally printed and decal cut for Bradford University
Double sided full colour digital printed window graphics, individually contour cut and applied
Double sided full colour digital printed window graphics, individually contour cut and appliedDouble sided full colour digital printed window graphics, individually contour cut and applied
The double sided graphics incorporated a full colour hillside scene with vector shaped grass and honey combs. The images were The images were 3m wide by 1800mm high and the file was split into 5 separate panels
The double sided graphics incorporated a full colour hillside scene with vector shaped grass and honey combs. The images were The images were 3m wide by 1800mm high and the file was split into 5 separate panelsThe double sided graphics incorporated a full colour hillside scene with vector shaped grass and honey combs. The images were The images were 3m wide by 1800mm high and the file was split into 5 separate panels
  • A design for the light boxes in the Atrium Coffee Shop and Print Centre

  • A design for the light boxes and front of house desk for The Hub itself.

  • A design for the meeting rooms that would be attractive but also give some privacy.

    Nomad's Scheme for Atrium Project

    'Our aim throughout the Atrium project has been to create an inspiring and adaptable space that reflects the culture of the University and the students.

    The architecture of the Atrium creates a unique place that seems to bring the outside inside. As we developed the scheme, other influences were absorbed into the concept such as the multi-cultural nature of the student body and the industrial heritage of Bradford. Our design response to these elements was to combine organic yet functional forms, pattern and a sense of the outdoors and this is particularly prevalent in the design of the illustrative graphics.'
  • Contact Us

    Please contact us using the form below, selecting your local branch and we shall respond to your request as soon as possible.

    You'll have the opportunity to add any more detail and attach any files on the next screen so that we can provide you with a quote more quickly.